nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La nova edició d'Arco es presenta amb «qualitat malgrat els aires de guerra»

La directora de la Fira presentà la representació balear a la trobada internacional

77606

Imatge dels representants dels expositors de les Balears.

T.A.

Del 12 al 18 de febrer tendrà lloc al recinte firal de Madrid la 22a edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani (ARCO) que enguany comptarà amb la presència de set galeries procedents de les Illes Balears a més de la presentació del futur Museu d'Art Contemporani de Palma, Es Baluard.

Gómez Baeza destacà que malgrat «els mals auguris», en referència a un possible atac a l'Iraq la participació a la fira ha estat una sorpresa «per la qualitat de l'oferta» i ha registrat una major participació que en anteriors edicions, passant de les 261 galeries de l'any passat a les 277 d'enguany, «amb un augment considerable de les galeries nord-americanes i una elevada participació de comissaris, curadors i col·leccionistes».

Pel que fa a Ferran Cano, aquest participarà amb una selecció «d'artistes emergents» als qui dóna «permís per fracassar», com Fernando Guijar, Luis Cruz Hernández, Jeleton, Pedro Oliver, o Aaron Vidal. Per la seva banda Jero Martínez, de la galeria Maior, mostrarà les obres, en fotografia i escultura de «dos artistes joves, com Aina Perelló o Joan Cortés», a més de la instal·lació de Fuster i Woods, premiats a la passada edició de la fira, i una selecció dels artistes de la galeria.

Joan Guaita maté «la fidelitat als artistes de la galeria» als que incorpora una novetat, que en aquest cas es tracta de Teresa Matas. El galerista aposta, sobretot per l'art sud-americà en les figures de Kcho, Soto o Mendive. Pep Pinya, responsable de la sala Pelaires es mostrà més crític en fer referència al fet que els col·leccionistes «es centren en les galeries madrilenyes i obliden les perifèriques» i explicà que participa en aquesta edició de la fira amb els seus artistes habituals, com Pep Sirevnt, Menendez Rojas, Pep Llambies o Rafa Forteza entre d'altres.

Per la seva banda Xavier Fiol, qui augurà «una bona fira si no hi ha un denou», destacà la importància de la presència balear i explicà que en el seu cas presenta una proposta «molt ambiciosa» en la que aposta pels artistes estrangers i els illencs, com ara Ricard Chian, Santiago Picatoste o Josep Heer entre d'altres.

Les galeries Van der Woort d'Eivissa i Altair de Palma, presentaran obres dels artistes habituals dels seus espais com Jordi Alcaraz, Manuel Bouzo o Miguel Angel Campano, en el cas de la primera i Pep Canyelles, Paco Espinosa o Dolors Sampol pel que fa a la segona.

La presència balear a ARCO no es redueix només a la participació de les galeries illenques ja que alguns artistes mallorquins exposen en altres espais. En aquest sentit destaquen Joan Morey, seleccionat en l'apartat de nous projectes, Art Unknown, o Susy Gómez, i Bernardí Roig que mostren les seves obres en més d'una galeria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris