nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'eco de la música reviu el Museu

El Museu de Mallorca ençata amb èxit les activitats dels diumenges


Al voltant de vint nins acompanyats pels seus pares varen conèixer ahir de primera mà quins són, com es construeixen i quines són les característiques i sons que emeten els principals instruments musicals de Mallorca.

El Museu de Mallorca obrí ahir les seves portes per enllestir el cicle Els diumenges, al Museu!, la sèrie d'activitats i tallers que, organitzades per la Conselleria de Cultura del Govern balear, es desenvoluparan diumenge rere diumenge, a la seu del centre que dirigeix Joana Maria Palou.

Adreçada a nins i nines entre els 8 i els 14 anys d'edat, la proposta, que vol apropar la cultura d'una altra manera i continuar amb una línia d'obertura progressiva de les instal·lacions del museu, fou inaugurada per l'activitat Els instruments tradicionals de les Illes Balears.

El taller, que va coordinar i dirigir Toni Roig, va anar mostrant als nins, al llarg d'una hora, la gran diversitat i riquesa d'instruments musicals que donen harmonia a les cançons populars de la nostra terra. Entre d'altres, les castanyetes de canya, els emblemàtics flabiols, les belles xeremies fetes amb pell de cabra, farrafins i el xorrac.

En el seu exhaustiu repàs, Roig no va deixar de banda altres instruments que, menys usuals, com l'ampolla d'anís amb clau, s'han convertit en un referent a l'hora de demostrar que es pot fer música fent sonar amb una mica d'enginy qualsevol objecte.

La ximbomba, el guitarró, i un llarg etcètera d'objectes serviren al compenent de la formació Al Mayurqa per explicar els orígens de cadascun dels instruments, com es construeixen i els materials que s'utilitzen per fer-ho.

Així mateix, el responsable de taller també va actuar per a l'auditori perquè el públic pogués veure com es compenetra la veu amb l'instrument.

Finalment, arribà el moment més esperat del dia, en el qual nins i majors varen tenir a les seves mans els instruments, varen demanar per ells i fins i tot els varen poder fer sonar sota la supervisió del mestre.

Finalitzada aquesta activitat, els nins varen visitar les renovades instal·lacions del Museu amb els seus pares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris