algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els premis Ciutat de Mallorca s'acomiadaren amb un concert

El Teatre Municipal va acollir l'acte de lliurament dels premis

El VII Concurs Internacional de Piano Ciutat de Mallorca va guardonar ahir a la nit els seus guanyadors al Teatre Municipal de Palma. En total, es varen lliurar 9.000 euros en premis. El certamen estava organitzat per l'Associació d'Amics de la Música de Palmanyola i va comptar amb la participació de 40 pianistes de països com Espanya, Japó, Polònia, Finlàndia o Rússia, entre altres.

L'intèrpret bielorús Kiril Kozlovsky va guanyar el primer premi de la categoria A, en què participaven músics de fins a 30 anys. A més de la dotació en metàl·lic, el premi inclou dos concerts, un al Festival Internacional de Música de Deià i un altre al Ciutat de Mallorca.

En segona posició quedà classificat el canari Francisco Sosa i el búlgar Nikolay Tsonev ocupà la tercera plaça. Kozlovsky també aconseguí la beca oferta per Edith Fisher i Jorge Pepi per estudiar a Suïssa. A l'apartat B, fins a 20 anys, el premi va recaure ex aequo en el madrileny Fernando Cruz i en el mallorquí Neus Estarellas. El segon fou per a la suïssa Coraline Cuenot i, el tercer, per a Jelena Gurova, d'Estònia.

En la categoria C, fins a 16 anys, tant el primer lloc com el segon varen quedar deserts. El tercer se'l va emportar el romanès Agustín Moldovan. Finalment, el mallorquí Bernat Balaguer va guanyar a l'apartat D per a menors de 12 anys. La segona plaça va ser per al també intèrpret balear Lluís Travé i, en tercera posició, Beatriz Galán.

Quant el premi que atorga el públic en aquest certamen, el guardó va recaure en la finlandesa Hanna Mykrä, que participava dins de la categoria A. També es varen entregar quatre premis, un per categoria, a la millor interpretació d'una peça d'un autor mallorquí. Els vencedors van ser Ekaterina Avdeeva, Neus Estarellas, Agustín Moldovan i Beatriz Galán.

Durant l'acte, tots els guanyadors varen oferir un concert amb un programa en el qual varen incloure algunes de les peces que han anat interpretant durant el Ciutat de Mallorca. Entre d'altres, varen poder escoltar-se obres de compositors com Capllonch, Schubert, Debussy o Joan Maria Thomàs. Un recital que va servir per tancar un concurs protagonitzat per la varietat d'estils i de procedències.

En aquesta VII edició, el jurat del Festival ha estat integrat per Gérard Desmuelles, Joan Moll, Claudie Desmuelles, Jorge Pepi, Edit Fischer, Luc Bachdasarian i Rosa Capllonch Ferrà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris