muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Itàlia reivindica l'origen genovès del descobridor Cristòfol Colom

L'arribada de Cristòfol Colom a Amèrica és un fet clar, però on se'n troben les restes i quina n'és la vertadera nacionalitat encara s'ha d'aclarir. La Universitat de Granada du a terme un estudi per determinar on són les restes de Colom i quin és l'origen de la seva família, fet que ha ocasionat una onada de «nacionalisme» al Govern de Ligúria, la capital del qual, Gènova, presumeix de ser la ciutat natal de Colom. El conseller de Cultura de Gènova, Gianni Plinio, ha escrit una carta al president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves. «No volem que es posi en dubte l'origen del genovès més famós de la història», explica Plinio. «Si s'estudien les restes de Colom volem que es faci amb el major rigor».

La polèmica començà quan la Junta d'Andalusia va donar el sí a l'equip d'investigadors de la Universitat de Granada per identificar l'ADN de les presumptes restes mortals del navegant que estan enterrades a la catedral de Sevilla. Una vegada que s'analitzin aquestes dades, es contrastaran amb les ja obtingudes del cos de Diego Colom, germà de Cristòfol. Fet això, l'ADN de Diego es compararà amb el que s'extregui de les restes de Colom que es troben a Sevilla i a la República Dominicana. Ambdues mostres es compararan amb l'ADN d'Hernando Colom, fill de l'almirall i que serviran com a referència, ja que la seva tomba mai no ha estat oberta.

Amb aquestes dades els investigadors podran determinar si Diego i Cristòfol eren germans de pare i mare, i establir d'aquesta manera si el navegant podia haver estat fill bastard del príncep Carles de Viana i, per tant, d'origen espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris