nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Teresa Matas torna a Arco després de quatre anys amb la galeria Joan Guaita

L'artista mostrarà un bronze i la tela reciclada a manera de collage «Mostrari de sol»

91430

Bust de dona que l'artista mostrarà a Arco. FOTO: JOAN TORRES

L'artista Teresa Matas torna a Arco, la fira internacional d'art contemporani de Madrid, que no visitava amb la seva obra des de l'any 1999. Si en ocasions anteriors ho feia amb la galerista Maria de Lluc Fluxà, enguany és la seva nova galeria, la dirigida per Joan Guaita, la que mostrarà les seves peces: un cap de dona en bronze i una tela, un drap que ha reciclat a manera de collage en tècnica mixta, a base de pintura i cosits i que ella defineix com «roba per penjar».

Són obres en les quals Matas aboca aquest món interior sobre el qual treballa i que té com a protagonista l'univers femení i les circumstàncies en què es desenvolupa en el món d'avui. «M'interessa l'obra de Teresa perquè és molt femenina i la protesta que vessa en ella apareix de manera subtil, poètica, lírica», deia ahir el galerista.

Guix, teles rebutjades, punt de ganxet. D'aquests materials s'ha servit Matas per modelar el cap de dona, a mida natural, en què ha aconseguit unir l'estètica contemporània i l'halo i la serenitat que desprenen les peces clàssiques. «El que m'agrada d'aquests caps és que, encara que acabats de fer, sembla que tenen molt temps», va comentar l'artista. Mostrari del dol, que així es titula, «parteix de dues sèries del 2001 que eren Mostrari i Dol, que és el que vaig reflectint a la meva obra, mostres de dolor. Vaig estar treballant en diversos caps en diferents posicions i aquesta és la que ha elegit Joan», comentava l'artista, interessada per la representació plàstica de conceptes que són ella mateixa i totes les dones. «Jo estic en el meu temps i la meva obra és la traducció d'això; em vaig empassant i vaig vomitant tot el que ha passat per mi. Si he aconseguit reflectir això se sabrà com més avanci».

«L'art d'avui és més individual que mai», comenta Matas sobre la creació en uns moments caracteritzats per la confusió. «Els artistes expressam la vida, el que sentim de manera individual, és el jo davant del món que vivim. Clar que hi ha molts 'jo' que no interessen i això es veurà amb el temps, i en art, com en tot, hi ha moltes coses que no són». Igual que succeeix amb el seu treball, està convençuda que «l'art, per necessitat, ha de reflectir el seu temps».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris