lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Les ceràmiques de Pablo Picasso s'exhibeixen al Museu d'Osca

P.G.Palma.
Picasso. Cerámicas, una exposició que reuneix una selecció de 60 peces que ofereixen una visió molt significativa de l'intensa labor de l'artista al camp de la ceràmica, s'exhibeix des d'ahir al Saló del Tron dels Reis d'Aragó del Museu d'Osca, on romandrà fins al 2 de març.

Organitzada pel Govern d'Aragó i comissariada per Dolores Durán Ucar, l'exposició que mostra els fons de la Col·lecció d'Art Serra vol donar a conèixer la faceta menys coneguda del genial artista, a partir de plats, fonts, gerres, atuells i d'altres peces sobre les quals l'artista va intervenir amb diverses temàtiques: representacions humanes i d'animals, escenes mitològiques i les creacions més destacades amb referències al món de la tauromàquia, la gran passió de l'artista.

L'interès de Pablo Picasso cap a noves tècniques i gèneres artístics, va fer que el creador prengués contacte amb la ceràmica l'any 1946. En aquesta data, Picasso va visitar la localitat francesa de Vallauris, on va conèixer el matrimoni Ramié. Al taller de la parella, l'artista va fer les seves primeres peces: un cap de fauno i dos petits toros. Al 1949, Picasso organitza el seu taller, i als primers anys va crear més de 2.000 peces. La fase més intensa de producció fou la 1947-1954.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris