algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les rondalles protagonitzen el calendari editat per Presidència

Les dotze il·lustracions són una creació de Josep Juan Ferrer

Flora i fauna, muntanyes, mar, roques, personatges com en Joanet, aus exòtiques de plomatge vistós, dracs de quatre caps, figueres de moro, molins o estrelles de mar. Josep Juan Ferrer ha plasmat abundants detalls de l'imaginari popular i col·lectiu per crear les il·lustracions que acompanyen el calendari editat per la Conselleria de Presidència. Basat en les rondalles malloquines, recopilades per mossèn Alcover, el seu objectiu és commemorar el vintè aniversari de l'Estatut d'Autonomia, que serà l'any 2003.

Ferrer s'ha servit d'una estètica orientalitzant que recorda les miniatures dels còdexs antics i el còmic de contingut històric i fantàstic. La fantasia desplegada per les rondalles queda demostrada en aquests dibuixos.

Cada una de les làmines del calendari correspon a una rondalla, representada per un dibuix emmarcat en una orla de decoració geomètrica o vegetal i en la qual, alguna vegada, s'enrosca una vinya o un drac. El llop, l'eriçó, el moix, la titina, els cans i les llebres, el gallet... Els animals que protagonitzen aquestes històries són també la clau dels dibuixos, recreats i situats per Ferrer en paisatges imaginaris amb apunts de vegetació local.

Això era i no era... és el títol del calendari. Els textos que l'acompanyen pertanyen tots al primer volum de l'Aplec de Rondalles, edició a càrrec de Josep A. Grimalt, amb la col·laboració de Jaume Guiscafré (Editorial Moll, 1996).

Des de la Conselleria de Presidència, s'apunta que «al llarg dels pròxims mesos posaren en marxa una sèrie d'iniciatives i d'activitats» per celebrar el vintè aniversari de l'Estatut, entre les quals figura aquest calendari. El món d'imaginació i poesia de les rondalles «ens ha semblat una bona base per estimular la consciència sobre la nostra personalitat diferenciada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris