algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Jim Bird fa tres mostres per recaptar fons per la lluita contra la leucèmia

Les exposicions s'organitzaran en gener i febrer a Palma, Barcelona i Londres

69218

Obra damunt paper que s'exposarà a les mostra.

ANTONI PLANAS.Palma.
L'artista Jim Bird inaugurarà entre els mesos de gener i febrer del pròxim any tres exposicions a Palma, Barcelona i Londres les vendes de les quals aniran íntegrament destinades a la Fundació Dorothy & Jim Bird, creada per l'artista per aconseguir fons per a les institucions públiques que s'encarreguen de la investigació contra la leucèmia, una malaltia que el passat estiu va acabar amb la vida de Dorothy Carter, esposa de Jim Bird.

L'artista va decidir crear la fundació mesos abans de la mort de la seva dona. Una vegada finada, l'artista va intentar inspirar-se en ella per pintar. La seva intenció era organitzar una exposició que fos un homenatge a Dorothy. «No va sortir res, no veia la meva dona en aquelles pintures. Crec que és necessari que passi el temps per poder fer alguna cosa, deixar-ho reposar», explica l'artista. Bird, finalment, va decidir organitzar tres exposicions per recaptar fons per finançar aquelles institucions públiques que investiguen per eradicar la leucèmia. Els tres galeristes van elegir l'obra entre els nombrosos fons que té aquest pintor. Així, es poden trobar peces recents i d'altres dels anys noranta.

En total, cada galeria presentarà una vintena de pintures, totes elles damunt paper, «perquè sempre m'he sentit molt més còmode treballant damunt aquest suport». La primera exposició s'inaugurarà el 22 de gener a Scolar Fine Art de Londres. La segona, el 31 del mateix mes a la Galeria Joan Prats de Barcelona. El cicle es tancarà el 27 de febrer a Altair, la galeria de Palma on habitualment exposa. Les mostres s'han organitzat en ciutats diferents per arribar a un públic més ampli. Com diu Jim Bird, «són tres exposicions, però podria ser una, perquè totes aquestes estan unides per la mort de la meva esposa i pels poemes de Paco Verdú». I és que les tres mostres es reuneixen en un únic catàleg, les obres del qual estan acompanyades d'una sèrie de poemes de Paco Verdú, conseller delegat de la Banca March i gran amic del matrimoni, uns escrits per a Dorothy en vida i altres després de conèixer la notícia de la seva mort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris