bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Víctor Ullate i tot el seu ballet actuaran a Palma el mes que ve

JOANA NICOLAU.Palma.
El ballet de Víctor Ullate actua el proper dia onze de gener a l'Auditòrium de Palma dins de la VII Temporada de Ballet de Mallorca. Ullate presentarà quatre coreografies molt diferents entre si. La primera part s'iniciarà amb El pàjaro de fuego del conegut compositor rus Igor Stravinsky. Amb coreografia de Maurice Béjart i trenta minuts de durada l'obra simbolitza la vida i la felicitat, la immortalitat... i es presenta amb una violència rítmica insòlita. Estrenada el passat mes de novembre de l'any passat, és una de les coreografies de més èxit del muntatge.

L'espectacle continuarà amb la música tradicional hindú de Bhakti III. També amb coreografia de Béjart, la temàtica també gira entorn a la immortalitat i l'amor a la vida, encara que de forma molt més suau i subtil que a la primera coreografia. La primera part arribarà al seu colofó amb la Webern opus 5 d'Anton Webwern. Una peça de tan sols deu minuts creada per Béjart per a Jacqueline Rayat i Jean Pierre Bonnefous, estrelles de l'òpera de París. Ullate incorporà aquesta peça al repertori de la companyia l'any passat.

La segona part la centrarà l'Arrayan d'araxa de Luis Delgado. Amb coreografia del propi Ullate, s'estrenà per primer cop a Sevilla l'any 1992 amb motiu de la celebració de l'Exposició Universal. En ella el reconegut ballarí segueix el camí ja iniciat anteriorment, cercar una línia pròpia per al ball investigant dins del ric folklore espanyol. Amb la música del compositor madrileny, Ullate desenvolupa una coreografia sensual i plena de matisos, en el qual els moviments se mesclen en extrem, deixant entreveure els orígens més remots de la dansa en perfecta comunió amb els moviments més actuals i arriscats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris