muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Sibil·la cantà la seva profecia

Milers de mallorquins assistiren a les matines a les esglésies de l'Illa

D.NADAL. Palma.
La Nit de Nadal, després d'un bon sopar en família, molts mallorquins van a matines, un ofici que se celebra a totes les esglésies de Mallorca. Van ser molts els que no es van voler perdre els sermons de la calenda, que recita un al·lot, abans o després de la missa, recordant el misteri de Betlem; i els anuncis de l'àngel o la Sibil·la, un cant medieval i profètic que anuncia el judici final. Sens dubte una tradició que provoca sentiments quan la veu blanca d'un al·lot o una al·lota, vestits amb una túnica i amb l'espasa alçada davant de la cara, anuncia l'Apocalipsi.

A la Seu el sant ofici va ser presidit pel bisbe, Teodor Úbeda, i la Sibil·la va ser interpretada per Sílvia Fluixà, component de la Capella Mallorquina. Mentrestant, a Sant Francesc va ser el petit de 13 anys Gabriel Pascual qui la va cantar per tercer any consecutiu. També hi hagué matines a les capelles dels hospitals, com la de la Clínica Rotger.

A la parròquia Mare de Déu del Carme del Port d'Andratx, on l'ofici va començar a les vuit del vespre, Isabel Moragues Bonet, de 15 anys, va ser la Sibil·la per quarta vegada, i l'àngel, el petit de nou anys Tomeu González. A l'església parroquial de Santa Maria la Major d'Inca, Marc Alomar va cantar la Sibil·la, mentre que Àlex Bauçà va pronunciar el sermó de la calenda i Ruth Mulet va ser l'àngel.

Al santuari de Lluc, els tres protagonistes van ser Albert Campos com a Sibil·la, Antoni Sureda com a àngel i Llorenç Colmillo, que va ser l'encarregat del sermó de la calenda. I a l'església del Carme de Portocristo, les matines van començar a les 23.30 hores i la Sibil·la la va cantar Maria Bel Fullana; i Maria Martorell Alzamora ho fou a Porreres per setè pic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris