algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

«La CAM té una imatge consolidada dins el món de la cultura balear»

Gabriel Sagristà, director d'expansió, parlà de l'obra cultural de l'entitat

IOLANDA PERICÀS. Palma.
La Caja de Ahorros del Mediterráneo, CAM, acaba de ser distingida amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts, un guardó a nivell estatal que distingeix la contribució de l'entitat financera al món de la cultura i en concret al de les arts plàstiques.

Nacuda a Alacant fa 127 anys, la caixa d'estalvis s'implantà a les Balears el 1998 i ja disposa d'una xarxa de quaranta-dues oficines. Des de llavors l'entitat ha treballat, mitjançant l'Obra Social i Cultural, en termes de cultura i art col·laborant amb diferents institucions illenques i promovent les seves pròpies produccions.

Per Gabriel Sagistrà, director d'Expansió de la CAM, aquest guardó «suposa un important reconeixement de la implicació de la CAM en temes culturals» i ve a ser «un agraïment a una entitat privada pel seu especial esforç en el món de la cultura».

Pel que fa a les Illes Balears, Sagristà considera que la CAM «és una de les poques entitats foranes amb molta implicació a nivell social» i afirma que «té una imatge consolidada en el món de la cultura, perquè hi aposta amb força». Sagristà afegeix que sens dubte l'entitat «continuarà potenciant el món de la cultura», al qual dedica més d'un 25 per cent del pressupost de l'Obra Social i Cultural.

En aquest sentit Joan Daviu, director de l'Obra Social i Cultural de la CAM a Balears, posa de manifest que el fet de decantar la seva activitat cultural cap a les arts plàstiques respon «a un criteri institucional, a línies estratègiques d'actuació», sorgides després d'un «estudi sociològic i de mercat, com a resposta a allò que el públic demanava». Daviu explica també que el conveni signat l'any passat amb l'Ajuntament de Palma per a la realització de diferents mostres s'ha renovat per a un any més, «i ja hem començat a treballar en la programació del 2003».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris