nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Joan Martorell: «El meu objectiu és posar música a les imatges»

El jove compositor acaba d'estrenar una peça amb la Simfònica

IOLANDA PERICÀS. Palma.
El jove compositor mallorquí Joan Martorell estrenà el passat dissabte, durant el concert de la Coral Universitària a Benefici d'Aspanob, la seva primera peça amb l'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma, fet que ell mateix qualifica com un «èxit».

Martorell afirma que el fet que «la Simfònica t'estreni una obra amb 26 anys és brutal i la veritat és que va tenir una molt bona acollida, tant pel que fa al públic com als músics de l'orquestra que em varen felicitar per l'obra». La composició, Una passejada per Nada és una de les tres cantates que l'autor ha composat fins ara.

Martorell, que es defineix com una persona «que no pot estar sense fer res», acaba de rebre una proposta que considera «molt interessant». Es tracta de «fer una òpera per a un cor infantil a partir d'una rondalla popular». El músic explica que en principi «seria l'obra només per a piano, amb possibilitat de fer l'orquestració».

Un dels altres projectes en els quals també treballa és en el que serà el seu primer disc en solitari i amb composicions pròpies, tot i que aquest haurà d'esperar «ara estic fent molta feina a nivell de composició, toc amb diversos grups i em dedic a l'ensenyament, amb la qual cosa tenc poc temps, però és un projecte que tenc en marxa». Martorell explica que «tenc les idees més o menys clares pel que fa al contingut, música instrumental en la qual es mesclen jazz, sons ètnics i música clàssica i hi ha també la possibilitat d'enregistrar un tema amb Lito Vitale, però m'ho prenc amb calma».

Des del punt de vista de la seva vessant com a mestre de música, Martorell creu que «no s'ha de tenir un do especial», ja que «la música és només un altre vocabulari i com a tal se l'ha de tractar, amb el qual jo crec que tothom pot arribar a expressar-se». En aquest sentit, diferencia el fet quan es tracta de dedicar-s'hi professionalment, «aleshores fa falta estudiar, investigar i tenir unes habilitats, com passa amb la pintura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris