algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Familiars i amics donaren el darrer adéu al gran poeta José Hierro

El llegat del cèlebre autor es dipositarà a la seva fundació de Madrid

Familiars i amics donaren ahir el darrer adéu al poeta i acadèmic José Hierro, les restes mortals del qual foren incinerades a migdia a Madrid, en una cerimònia íntima. Les seves cendres descansaran al panteó d'homes il·lustres de Cantàbria, en el cementeri de Ciriego de Santander.

Ahir, durant tot el dia, la família del poeta guardonat, entre altres, amb el premi Cervantes el 1998 i el Príncep d'Astúries de les Lletres el 1981, estigué acompanyada per amics, entre els quals es troben poetes i escriptors com Àngel García López, Antonio Hernández, José Ramón Ripoll, Fernando J. Prim i Carmina Casala.

També personalitats del món de la política volgueren donar el darrer adéu a l'acadèmic. Així, el batle de Madrid, José María Àlvarez del Manzano, la ministra de Cultura i Educació, Pilar del Castillo, i el secretari d'Estat de Cultura, Luis Alberto de Cuenca, també acompanyaren la família a la cerimònia en aquests moments. Mentrestant, a Cantàbria, terra on residia i de la qual és fill adoptiu, les banderen onejaren a mig pal en senyal de dol.

Manuel Romero, marit de la seva filla Margarita, explicà que tots els documents i patrimoni bibliogràfic del finat es traslladaran al Centre de Poesia José Hierro de la comunitat de Madrid.

D'altra banda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Talavera de la Reina (Toledo), Carlos Gil, anuncià ahir que en els pròxims dies es retrà un homenatge a la memòria del cèlebre poeta. José Hierro va mantenir al llarg dels anys una estreta unió amb Talavera, ciutat en la qual comptava amb molts amics i a la que acudia força sovint per formar part del jurat del premi nacional Rafael Morales de Poesia.

A més d'excel·lent poeta, tothom coincidí ahir a assenyalar el tracte sempre cordial i la seva gran personalitat. Fins i tot Joaquín Sabina compartia amistat amb Hierro. I a ell li dedicà un poema recentment que el gran poeta considerà «collonut». La peça escrita per Sabina el passat dia desset de desembre li fou llegit pel seu gendre quatre dies abans que li arribàs la mort. El sonet duia per títoQue tenemos que hablar de muchas cosas i en ell encoratjava Hierro a continuar lluitant per la vida.

Com es recordarà, José Hierro fa temps dedicà un poema al conegut cantautor de títoJoaquín Sabina en dos tiempos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris