algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Múrcia i la Rioja es reparteixen la Grossa de Nadal, que oblidà Balears

La castigada Galícia s'endugué un cinquè premi en la seva totalitat

OTR/AGÈNCIES. Madrid.
El premi de la Grossa del primer sorteig Extraordinario de Nadal cantat en euros ha repartit els seus milions en vuit províncies espanyoles. La Grossa, que va recaure en el 8.103 i està dotat amb dos milions d'euros a la sèrie, ha tocat amb la seva sort a Calahorra (la Rioja), que ha estat la província més afortunada, amb 70 sèries i 130 milions d'euros, però també a Alcantarilla (Múrcia), Madrid, Segòvia, Terol, Elda (Alacant), El Egido (Almeria), Lucena (Còrdova) i Granada. Galícia, tan castigada per la crisi dePrestige, també va assolir la sort amb la totalitat d'un cinquè premi, el 52.192, part del tercer (31.203) i un quart (91).

El sorteig, que es va caracteritzar per l'aparició de números baixos, fet que va provocar la sorpresa del públic present en el saló de l'ONLAE, va començar a les 9.17 hores. La Grossa va arribar amb prou feines una hora després, a les 10.27. El tan esperat premi va recaure en el 8.103, premiat amb dos milions d'euros a la sèrie.

Les al·lotes Leidi Lodoño i Selene Martínez van ser les encarregades de portar la sort a veus a un total de nou províncies. El número va ser venut a les administracions 4, 422 i 482 de Madrid, 3 de Lucena, 4 d'El Egido, 4 de Alcantarilla, 2 de Calahorra, 3 de Segòvia, 6 d'Elda, 23 de Granada i 6 de Terol. La localitat més afortunada va ser Calahorra, que va vendre més d'un terç del premi gros, pel qual ha repartit 130 milions d'euros. La majoria van ser adquirits per la Confraria de la Santa Vera Cruz, una entitat religiosa que ha distribuït 120 milions d'euros entre els calagurritans. A més, aquesta localitat també va aconseguir un pessic d'un quart premi, concretament, del recaigut el 91.

«Repartir diners i alegrar moltes cases és el més bonic de tot», va assegurar el president de la Confraria, Félix Herce. El repartiment d'aquest premi ha abastat a més a molts punts de la geografia nacional gràcies a la XV Trobada Nacional de Confraries que es va celebrar del 27 al 29 de setembre a la localitat i a la qual van assistir 70 entitats de tot el país.

La major part dels 240 milions d'euros de la Grossa venuts a l'administració número 4 de Alcantarilla però cedits a un loter de la localitat d'Almeria de Vélez-Rubio, concretament uns 140 milions, es repartiran en aquest municipi, ja que el club de futbol de la localitat es va quedar amb setanta sèries. Els 960.000 euros a la sèrie del segon premi, el 19.576, que va arribar a les 11.20 hores, també van estar molt repartits. El número va ser venut a València, Madrid, Bilbao i Aranda de Duero (Burgos). El tercer premi va recaure en el número 31.203, dotat amb 480.000 euros. Aquest número va ser el primer a apropar la sort a les localitats més afectades per la marea negra dePrestige, ja que 2,4 milions d'euros van anar venut a la Corunya per l'administració número 5 de la ciutat, que també va enviar 16,8 milions a la província de Lugo, concretament a Cervo. Aquest tercer premi es va vendre a València, Guia d'Isora (Tenerife), Madrid, Villarcayo (Burgos), Ordizia (Guipúscoa), Santa Marta de Tormes (Salamanca) i Barcelona. A les 11.01 sortia un dels quarts premis, el 48.105, venut a Saragossa i Arganda (Madrid). L'altre quart premi va recaure en el 00091, i va ser molt repartit.

Quant als cinquens premis, el primer va recaure en el número 56.972, dotat amb 48.000 euros, i va ser venut en la seva totalitat a Irun (Guipúscoa). El segon cinquè premi cantat, el 43.918, va ser venut íntegrament a Madrid. El tercer dels cinquens va ser el 52.192 i es va vendre a Ourense. El darrer va ser el 00457 i es va vendre a Madrid, Barcelona, Biscaia, Càceres i Cadis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris