algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els 31 de Desembre centraren la gran gala de l'Obra Cultural Balear

L'entitat celebrà l'aniversari amb una gala a la que també entregà els premis 31 d'octubre

61834

Els guardonats, acompanyats d'Antoni Mir, abans de la gala.

CURRO VIERA.

JOANA NICOLAU.Palma.
Pocs minuts després de les 21.00 hores arribaven al Conservatori els convidats a una nit senyalada per partida doble. D'una banda per a la celebració del quaranta aniversari de l'Obra Cultural Balear i per altra, per a la XVI edició dels Premis 31 de Desembre.

El compositor i músic Antoni Parera Fons, guardonat amb el Josep Maria Llompart, el cineasta Agustí Villaronga, premi Miquel del Sants Oliver, el Diari Avui, premi Gabriel Alomar, el Grup Excursionista de Mallorca, distingit amb el Francesc de Borja Moll i l'associació Canonge de Santa Cirga amb l'Emili Darder veieren lloada la seva tasca durant una vetlada que s'anunciava prometedora i complí les expectatives. Menció destacada també reberen per la seva feina en favor de la unitat de la Llengua Joan Solà, Maria-Rosa Lloret, Joan Mascaró i Manuel Pérez Saldanya, directors de la Gramàtica del català Contemporani, obra premiada amb el XXI premi Manuel Sanchís Guarner.

Abans de l'inici de la gala, retransmesa pel Canal 33, autoritats, personalitats dels diferents àmbits de la cultura, personalitats compromeses amb un projecte de país i la nostra llengua... intercanviaren impresions durant un refrigeri fins l'hora assenyalada. Puntualment, a les 22.30 hores començava la funció a l'auditori del Conservatori. Per l'ocasió, s'havien habilitat més seients dels que habitualment disposa la sala. En total eren més de sis-centes les persones que gaudiren de la gala. Un vertader espectacle conduit per Ramon Pellicer i Conxa Buika que cediren a un convidat d'excepció el primer protagonisme. Raimon, acompanyat per Miquel Blasco, Jordi Riera, Joan Figueres i Pep Coca, oferiren un concert antològic durant mitja hora. Els primers acords de Al Vent donaren pas a Animal d'esperances, Veles e vents, He mirat aquesta terra... Fou just mitja hora per a quatre dècades de música en el mateix dia en què Moll amb altres prohoms feren realitat l'OCB. Al tancament d'aquesta edició, Raimon donava pas al president de l'Obra, Antoni Mir i el vicepresident del Govern, Pere Sampol, qui s'encarregarien d'omplir de significat l'efemèride. Després, Antoni Parera Fons, dirigí el concert acústic de gloses, jazz, blues i pop-rock que havia de portar a l'escenari Antònia Font, el cèlebre Ma mare de Serafí Nebot... Abans que Joan Biblioni i La Balanguera possasin colofó a la gala hi havia previst l'acte d'entrega dels guardons. Uns premis en els que tothom hi volgué ser present. Antich, Munar, Michael Douglas, Jean Dosset, Serrat, Espert... a través de diverses gravacions mostraren el seu suport a l'Obra i la seva feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris