muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Museu de l'Aforisme obre avui com a referència per als aficionats

L'escriptor Joan Guasp és el promotor del centre ubicat a Consell


«Aforisme: Màxima o sentència que s'expressa en poques paraules». Avui a les 18 hores s'inaugura en el Casal de sa Madona de Consell, el Museu de l'Aforisme, una iniciativa de l'escriptor, autor teatral i col·laborador del Grup Serra, Joan Guasp.

Aquest projecte, en el qual el mateix Guasp destaca la col·laboració de l'Ajuntament de Consell i de la biblioteca municipal dirigida per Catalina Garcies, pretén ser un centre de reunió per a tots els aficionats de l'Illa a aquestes cites habitualment carregades d'enginy i ironia. «Encara que aquesta sigui una afició minoritària, els que ens dediquem ho feim amb autèntica il·lusió», assegura Guasp.

A l'espai habilitat pel museu es troben un centenar de volums dedicats als aforismes i multitud de recopilatoris. Els visitants de la sala podran observar també nombrosos aforismes cèlebres i els retrats d'autors especialment prolífics en el tema, penjats de les parets. «Totes les persones que estan d'acord amb mi em resulten simpàtiques», «La brevetat és l'esperit de l'enginy», o «Encantat de conèixer-me!» són alguns dels exemples exposats.

Joan Guasp reconeix que aquesta afició a aquest tipus de cites «ha afectat a la meva obra teatral i són moltes les persones que em comenten que en el meu estil hi ha un to aforístic». De fet, ja ha publicat dos llibres recopilatoris: Aforismes 2000 i El plaer de tot això i altres plaers minúsculs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris