algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El documental sobre Alcover i Moll s'estrenarà el dia 29 a TV3

En la Nit de la Cultura es mostrarà un tràiler de l'obra de la Perifèrica

B.H.B. Palma.
Televisió de Catalunya emetrà el proper 29 de desembre el documentaViatge a les paraules, que reprodueix la feina científica i, sobretot, els viatges que Alcover i Francesc de Borja Moll feren entre els anys 1900 i 1921 per elaborar eDiccionari Català-Valencià-Balear. Dissabte, en el transcurs de la Nit de la Cultura de l'Obra Cultural Balear, es projectarà un avanç d'aquest treball documental.

La direcció de la cinta, que es va començar a rodar el mes d'abril passat, és de Cesc Mulet. Produït per La Perifèrica, el reportatge és protagonitzat per dos actors que interpreten en primera persona els dos lingüistes. Ells són Manel Barceló, que encarna mossèn Alcover, i David Martínez Moll, nét del filòleg i escriptor nascut a Menorca, i que interpreta el seu padrí.

A l'hora de desenvolupar el guió argumental i de reproduir els viatges, qualificats per Alcover d'«eixides filològiques», s'ha partit de la seva exquisida narració en els Dietaris de viatge del mossèn, com també d'Els meus primers trenta anys de Moll, entre altres textos. La part dramatitzada es va rodar a Palma en localitzacions com el claustre de sant Francesc o l'antiga biblioteca del col·legi de Monti-sion i el tren de Sóller, mentre que la part documental se centra en la feina de camp i en les anècdotes viscudes pels autors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris