muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

L'Executiu pagarà la restauració de les torres laterals de la Seu

El Centre Contemporani exposa 18 pintures i 8 dibuixos recents de l'artista català

El Govern Balear mantingué ahir el seu compromís de seguir subvencionant les obres de restauració de la Seu i a iniciar, «el més prest possible», la consolidació de les torres laterals, tot i que no es concretà la data d'inici de les obres.

El Conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Francesc Quetglas; el president del Capítol de la Seu, Joan Bestard; el director general d'Arquitectura i Habitatge, Jaume Carbonero; el delegat diocesà de patrimoni artístic, Pere Llabrés i els arquitectes Enric Taltavull i Sebastià Gamundí visitaren ahir les obres de restauració dels pinacles i el tram superior de la façana principal de la catedral, finalitzades fa només uns dies.

Carbonero assegurà que ara «s'iniciaran les obres de la façana i la porta principal. Aquesta segona fase està subvencionada pel Ministeri de Foment a càrrec de l'1% cultural, unes ajudes gestionades pel Govern, Després tindrà lloc la tercera fase, en la qual es duran a terme les obres de consolidació de les torres laterals.

En aquest moment no es pot assegurar quan començaran ni quin serà el seu pressupost». El conseller afegí que quan es tengui el projecte, que es presetarà abans de Nadal «sabrem amb claredat els termes i les quanties. En aquesta actuació establiren una subvenció entorn al 55 per cent del total».

La comitiva realitzà un recorregut complet per la part superior de la Seu. Quetglas es mostrà en tot moment molt interessat en les obres, i escoltà atentament les explicacions de Bestard i Taltavull, que "a pocs metres de les dues torres" explicaven els detalls de la restauració. Les obres, que s'inciaren el juny de 2001 han tingut un pressupost total de 1.105.211 euros (més de 183 milions de pessetes), dels qual 582.656 han estat aportats pel Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris