algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La companyia Xesc Forteza torna aquest Nadal amb «Fot qui fot»

La història s'estrena a Palma dijous que ve al Teatre Municipal

Una de les premisses de la companyia Xesc Forteza és «canviar d'estil». Per això, en aquesta ocasió han decidit representar un vodevil pur i dur, Fot qui fot, de Frank Vickery i que es podrà veure del 19 de desembre al 12 de gener al Teatre Municipal de Palma. La història se centra en «un matrimoni que vol comprar una casa» i que té com a objectiu «fer riure la gent», segons Joan Bibiloni, que interpreta a Pep, un home «ordinari que crispa l'ambient».

«No és una obra fàcil: juga amb l'espai i amb el temps, amb entrades i sortides de personatges i amb elements com eflashback», assegurà Paco León, director de la peça. La història s'ha adaptat «a la idiosincràsia mallorquina, a l'humor de l'Illa, però mantenint els trets de l'autor». Segons Catalina Forteza, l'encarregada de l'adaptació, «l'humor anglès s'assembla al mallorquí».

En aquesta ocasió, s'han incorporat a la companyia Pere Horrach, Joan Bonet, Carme Coll i Apol·lònia Serra. Horrach és Martí, el marit de Francesca Bover, un home «tranquil». Bover, per la seva banda, és tot el contrari, «una persona que sempre està a punt de posar-se histèrica».

El segon matrimoni l'integren Bibiloni i Coll, que s'estrena en el teatre professional. «Tenc una responsabilitat doble: debutar amb la companyia i ser la dona de Bibiloni». Serra i Bonet interpreten dos matrimonis diferents. L'actriu es converteix en una dona «manipuladora i cerebral», encara que també «ximple i sexi». Bonet, per la seva banda, és «un home equilibrat però també vividor».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris