algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

L'Orquestra Simfònica de Balears estrena anit una peça de Prohens

Obres de Sibelius i de Txaikovski completen el repertori del concert

IOLANDA PERICÀS. Palma.
L'Orquestra Simfònica de les Balears ofereix avui vespre el seu cinquè concert de la temporada, a les 21.00 hores a la sala Magna de l'Auditòrium, amb un programa que inclou l'estrena de Música per a orquestra de Pep Prohens, a més de la peça de Sibelius Concert per a violí i orquestra, que integraran la primera part; i la Simfonia núm. 5 de Txaikovski, en la segona.

Amb direcció de Matthias Aeschbacher, el concert s'iniciarà amb l'estrena d'una obra de Prohens, «una obra que, com tota la meva música, parteix de la idea d'un so, i no de cap pensament, de cap fet ni de cap tragèdia», explicà el compositor mallorquí. Va afegir que es tracta d'una peça «molt contrastada i dinàmica, en la qual faig servir tots els elements de l'orquestra».

El compositor explica que amb aquesta obra, que vaig compondre l'estiu passat, «m'he trobat a mi mateix i he aconseguit una estabilitat en el meu llenguatge musical». També considera que té «un color nou, però no és d'avantguarda, i crec que la gent l'escoltarà amb atenció perquè és una peça imprevista, ja que no saps què hi passarà».

Així mateix, Prohens volgué agrair la feina duita a terme pel director amb la seva peça. Per la seva banda, Aeschbander posà de manifest que el recital, a banda de la peça de Prohens consta de dues obres més, «la de Sibelius, que és una de les peces més importants per a violí de la seva època, comparable amb les composicions de Beethoven i de Brahms; i una simfonia de Txaikovski equivalent a les seves grans obres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris