algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Barceló vol reunir la seva obra artística en una fundació a sa Devesa de Ferrutx

L'artista vol residir a Artà i ja ha iniciat els contactes per dur endavant el projecte

75050

Torre de la Devesa abans de ser restaurada.

JOANA NICOLAU.Palma.
L'artista Miquel Barceló vol crear a la seva propietat de sa Devesa d'Artà una fundació a la qual pugui reunir la seva obra i treballar-hi amb comoditat. El pintor felanitxer fa temps que va darrere aquest projecte i pel que ha pogut saber aquest diari sembla ser que els seus representants legals han iniciat uns contactes informals amb la Conselleria de Medi Ambient per tal d'analitzar les possibilitats i viabilitat de la iniciativa.

El projecte de Barceló topa amb el problema que la possessió de sa Devesa, situada als peus del bec del puig de Ferrutx, és una zona Anei i catalogada com a àrea de protecció preferent per la normativa del parc natural del Llevant. Aquesta definició fa que sigui gairebé inviable qualsevol nova construcció, que en tot cas passaria per obtenir una declaració d'interès general. A hores d'ara l'artista té molta de la seva obra artística repartida entre les seves residències i la seva voluntat és concentrar-la tota, a ser possible en un espai a Mallorca.

D'aquesta manera, la iniciativa permetria a Barceló preservar-la en bones condicions tant pel que fa al manteniment com a la seguretat. De moment, Miquel Barceló no ha presentat cap projecte oficial. Malgrat els últims mesos Miquel Barceló ha passat molt de temps a Mallorca, sobretot pel seu ambiciós projecte artístic per a la catedral, té fixat el seu domicili a París. Una residència que també alterna amb les seves estades a Mali. La idea de dur endavant aquesta fundació obeeix també a la voluntat de l'artista de fixar la seva residència habitual a la seva terra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris