algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'Exèrcit envia més de 4.500 efectius per a tasques de neteja

Un total de 4.000 membres de l'Exèrcit de Terra i 500 efectius de l'Exèrcit de l'Aire es començaren a sumar afegir a les feines de neteja de les platges i les costes de tot el litoral gallec afectat. Els nous efectius s'incorporaren a les zones on fins ara han treballat els voluntaris procedents de tots els punts de la geografia espanyola durant aquest llarg cap de setmana. Devers 110 soldats es desplaçaran a Cantàbria, 120 a Astúries i 100 més a Euskadi.

La major part d'aquest nou contingent reforça a les platges gallegues més de 150 integrants de l'Exèrcit que hi havia fins ara. Aquests militars, provinents de les unitats de tot Espanya, s'allotgen als poliesportius habilitats per l'Exèrcit durant aquest cap de setmana per als voluntaris. Els soldats procedeixen del Comandament d'Enginyers de Salamanca; de la Divisió Mecanitzada de Burgos, Madrid i Valladolid; del Comandament d'Artilleria de Campanya de Lleó; de la Brigada Paracaigudista d'Alcalá de Henares (Madrid) i de la Brigada de Legionària de Viator (Almeria).

El trasllat d'aquest personal es realitza per carretera, tot i que també es fan servir avions de transport de l'Exèrcit de l'Aire. Per tal d'ajudar aquest contingent, el Comandament de Suport Logístic Regional, amb seu a Valladolid, ha muntat un centre destinat a atendre les necessitats de tot el personal.

Per la seva banda, els vaixells de l'Armada Galícia i Pizarro ja són al port de Vigo per ajudar en les feines de neteja de l'abocament del vaixelPrestige. De moment, proveeixen de material per a la descontaminació que proporciona la Delegació del Govern, segons informà ahir el Ministeri de Defensa. Així mateix una unitat especial de bussejadors de combat, formada per 12 efectius, inspecciona les platges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris