muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

El mallorquí Manel Barceló pren part a la primera pel·lícula d'Els Joglars

Fa un paper a l'estrena cinematogràfica de la companyia teatral catalana

71578

L'actor interpreta un membre de la Policia secreta a «Buen viaje excelencia».

IOLANDA PERICÀS. Palma.
L'actor mallorquí Manel Barceló acaba de tornar de Madrid, on ha participat en el rodatge de la que serà la primera incursió cinematogràfica de la companyia teatral catalana Els Joglars. Buen viaje excelencia s'ambienta en el temps del franquisme i se situa cronològicament entre la mort de Carrero Blanco i la del mateix Francisco Franco.

Barceló explica que per ell aquesta col·laboració ha estat «un orgull», malgrat que es tracta d'un paper molt petit. El que interpreta en aquest cas concret és el d'un membre de la Policia secreta «que entra en un bar amb dos 'grisos' i obliga la gent a sortir fora per escoltar un discurs que Franco és a punt de pronunciar».

Durant els dos dies que Barceló ha participat en el rodatge ha pogut conviure amb els membres de la companyia i treure les seves pròpies impressions de la pel·lícula. «És un film molt novedós, que jo crec que romprà esquemes en el cinema espanyol. És molt fidel a l'estil d'Els Joglars en teatre, però transportat a la gran pantalla».

Barceló explica que la pel·lícula és un encàrrec del productor Andrés Vicente Gómez, «qui proposà a la companyia que elaboràs un projecte, i ells, en lloc de fer-ho en paper, presentaren directament una mena de curt». Un dels handicaps de la companyia era, segons Barceló, «que mai no havien fet cinema i tenien por de no poder representar a la pantalla allò que representen damunt de l'escenari».

Tot i la seva participació en aquests i altres recents projectes de cinema, Barceló no renega de les seves arrels d'actor de teatre, «on la resposta del públic és molt més immediata i és molt més difícil fer creure que ets allò que no ets». En aquest sentit, l'actor qualifica la seva professió com «una feina més, que potser tengui molt glamour de portes a fora, però no deixa de ser una feina, això sí, és una professió en la qual, contràriament al refrany, has de ser 'oficial de tot i mestre de res'».

Barceló considera que un actor ha de ser «un bon transformista, en el sentit que s'ha de saber transformar en el personatge que interpreta». Així, Barceló descriu la seva feina com a «molt enriquidora, perquè toques una mica totes les professions i els caràcters de les persones. I si ho fas bé i pots donar un bon moment a qualcú, la satisfacció és enorme».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris