nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

L'escriptora Carme Riera i Concha Sampol creen un quadre solidari

L'obra serà subhastada per Christie's a Barcelona al costat de 19 més

C. DOMÈNEC.Barcelona.
L'escriptora Carme Riera i l'artista Concha Sampol han pintat juntes una obra que s'exposa en una de les sales del teatre del Liceu de Barcelona i que se subhastarà el pròxim dia 11 en una sessió benèfica organitzada per Christie's.

El quadre forma part del projecte «Junts per un millor món», que consta de 19 obres creades fruit de la col·laboració entre un artista plàstic i representants de la música, l'esport, la literatura, la ciència, la cuina, la política i el món empresarial catalans. La quantitat obtinguda en la subhasta es destinarà a la investigació de malalties cròniques inflamatòries dins de la «Marató de Televisió de Catalunya».

Les mallorquines, amigues des de final dels anys seixanta, són l'únic duet format per dones i l'única representació de les Illes. La mostra reuneix 19 obres pintades per parelles compostes per un pintor i un personatge popular. Mayor Zaragoza treballa amb l'artista Guinovart; Montserrat Caballé pinta amb Lluís Lleó; Jordi Pujol col·labora amb Xavier Corberó; l'arquitecte Bofill, amb Llimós; el ministre Piqué, amb Regina Giménez; el cantautor Serrat, amb Montserrat Clausells.

La resta de binomis són: Samaranch i José Luis Pascual, Ferran Adrià i Arranz Bravo, Estiarte i Viladecans, Ràfols Casamada i Lluís Bassat, Joan Oró i Riera i Aragó, Aragall i Gardy Artigas, Artigau i Santi Santamaría, Castell i Javier Godó, Hernández Pijuan i Pasqual Maragall, Rubert i Prim, Chancho i Guinjoan i Modest Cuixart amb Santiago Dexeus.

El preu de sortida de les peces oscil·la entre 3.600 i 25.000 euros. La licitació de sortida de la creació de Carme Riera i Concha Sampol serà de 5.000 euros. Les mallorquines van cercar per treballar juntes una obra amb clares referències a la Mediterrània. El resultat és un quadre de 146 per 114 centímetres en què s'intueix l'estil d'altres obres de Sampol. A la part superior de la tela es llegeix el títol del quadre, Te deix, amor, la mar com a penyora, el mateix de la primera obra publicada per Riera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris