nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La representant de Turquia guanya la polèmica edició de Miss Món

Les participants de Colòmbia i Perú, escollides com a dames d'honor

La representant de Turquia, Azra Akin, fou la guanyadora del concurs de Miss Món, celebrat ahir a Londres i en què quedà en segon lloc la colombiana Natalia Peralta i en tercer la peruana Marina Mora. La participant espanyola, Lola Alcocer, no va estar entre les deu finalistes.

El certamen de bellesa es dugué a terme davant prop de 2.000 persones al palau londinenc Alexandra, on es traslladà des de Nigèria a causa dels enfrontaments entre musulmans i cristians a Kaduna, en els quals moriren 200 persones, per una disputa religiosa. El concurs, en què participaren noranta-dues joves, fou retransmès per televisió a més de 140 països, però cap cadena britànica de televisió no el va difondre al Regne Unit.

L'elecció de Nigèria com a escenari per a la gala fou conflictiva des del principi, ja que alguns països, entre ells Espanya, Costa Rica, Panamà i Sud-àfrica, boicotejaren el certamen en protesta per la condemna a mort per lapidació imposada per un tribunal musulmà a Amina Lawal per quedar embarassada sense casar-se.

Així mateix, a la celebració de la competició de bellesa a Nigèria s'hi oposaven sectors integristes islàmics d'aquest país perquè la consideren una «passarel·la immoral de dones nues» i en demanaren la cancel·lació.

La polèmica s'aguditzà amb la publicació d'un article al diari locaThis day en el qual una periodista -que hagué de fugir del país- afirmava que el profeta Mahoma hauria escollit esposa entre les concursants, la qual cosa féu que es disparàs la violència religiosa.

L'organitzadora del certamen, Julia Morley, ha insistit en el fet que el concurs no és culpable dels enfrontaments a Nigèria i que, per tant, la gala havia de realitzar-se de tota manera. D'altra banda, un tribunal londinec ordenà dijous el bloqueig dels fons de la companyia organitzadora del concurs després de la demanda interposda per la promotora nigeriana Angela Onyeador, qui assegura que se li deuen 800.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris