algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Can Marquès es vesteix d'Àgata

La dissenyadora crea un betlem contemporani per la casa senyorial

IOLANDA PERICÀS. Palma.
La casa senyorial de Can Marquès de Palma es vesteix d'Àgata Ruiz de la Prada, «s'agatitza», tal i com explica la dissenyadora, per celebrar el Nadal. Aquesta creadora ha estat la responsable de la realització del betlem contemporani, el quart que s'instal·la a la casa, que es podrà visitar durant aquestes festes.

Ruiz de la Prada ha plasmat aquesta tradicional representació a través dels vestits de tamany natural dels personatges de la Mare de Déu, Sant Josep, el Bon Jesús, i els tres reis col·locats en maniquís «que esperen qua algú els agafi per posar-se'ls». Blau, per a la Verge; marró, per a Sant Josep i blanc, per al Nin Jesús. «El color de la puresa i el cotó» són els colors escollits per la dissenyadora, que ha vestit de metall els poderosos, els tres reis. Les figures romandran enguany a l'entrada de la casa, i l'any que ve «esperaran que algú se'ls posi en una habitació».

La creadora, que es considera «una dissenyadora molt nadalenca» i que ha dut a terme diferents projectes amb motiu d'aquestes festes, ha estat precedida en anteriors edicions per artistes de l'Illa com Rafa Forteza, Biel March, Pep Llambies, Glòria Mas, Joan Sineu i Joan Sastre, que s'encarregaren de la primera edició, Pep Guerrero, responsable de la segona edició i Bàrbara Juan que s'encarregà de la tercera.

En aquest sentit, De la Prada considera que el límit entre la moda i l'art és molt subtil i depèn «de qui ho faci». Com a exemple d'això, la dissenyadora féu referència a l'exposició que el Guggenheim de Bilbao dedicà a Armani. «Aquest és el tipus de dissenyador que és bo, però comercial i que dóna pitjor dins un museu que d'altres». «Els museus s'han de veure com una cosa natural, s'ha de facilitar al màxim l'accés del públic i és bo, en aquest sentit, que la moda entri en aquests espais».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris