muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

La ballarina Mar López estrena una producció a Sa Mániga

«Love, say, what are you doing» es presentarà al públic dia catorze

MARIANA DÍAZ.Palma.
La ballarina i coreògrafa Mar López assaja la seva última creació, Love, say, what are you doing, primera producció de dansa de l'auditori de Sa Mániga, que s'estrenarà dia 14 en el cicle Dansamániga. Cofundadora de la companyia Ciutat Danza, al costat de Sílvia Riutort i Mabel Ribas, Mar López pujarà en solitari a l'escenari, per ballar un muntatge de cinc peces que proposen un viatge per «l'amor i les diferents formes d'interpretar-lo en la vida».

Per això ha escollit un cant de noces de Cabo Verde, música de Schubert, de Reinhard Keiser, un tema de Dylan i un altre d'un cantautor català que no volgué desvetllar. La seva solitud en escena quedarà pal·liada per la companyia d'un maniquí, a qui ha convertit en parella de ball dins d'una escenografia que mostrarà l'altre costat de l'escenari. «És curiós, mai no m'hagués imaginat que tingués vida pròpia, però s'ha convertit en un company real. L'he hagut de conèixer bé, el seu equilibri, el seu pes; en ocasions, fins i tot m'he enfadat amb ell», diu. «Vaig decidir usar-lo perquè una part important i lírica de la dansa és el pas a dos».

Mar és una madrilenya que s'ha instal·lat a l'Illa després de passar per la Companyia Nacional de Dansa, on ballà a les ordres de María de Àvila, Maia Plyseskaia i Nacho Duato. La seva formació clàssica es veu sempre. «Un solo de mitja hora amb tècnica clàssica de base és una cosa que no sol fer-se perquè resulta molt dur ja que només uses el cos com a única eina; una altra cosa és la dansa teatre, en la qual comptes amb més elements».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris