algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Quatre pobles gaudiran d'una decoració de Nadal «alternativa»

Joan Roig ha guanyat el concurs d'idees convocat pel Govern

La Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria va convocar un concurs públic d'idees per a un projecte de decoració nadalenca alternativa a l'habitual. Les propostes havien de ser no nocives, realitzables i que contribuïssin a estalviar energia als quatre pobles pilots on s'havia d'aplicar: Artà, Pollença, Eivissa i Ferreries (Menorca). A més, la plaça d'Espanya de Palma també podria ser una de les destinacions d'aquesta nova decoració.

El guanyador final, amb 2.500 euros de premi, ha estat el dissenyador industrial Joan Roig Córdoba, que proposa crear un ambient festiu als carrers, senzill, però ric visualment, d'aspecte mediterrani, allunyat de les modes anglosaxones que han envaït els nostres nadals. Roig va escollir un element decoratiu tradicional mallorquí com és la neula i a partir d'ella ha desenvolupat una sèrie d'elements ornamentals.

El primer element dissenyat per Joan Roig és el «fanalet» que consta d'una estructura ancorada al paviment, que manté una sèrie de planxes de contraxapat, que s'il·luminarà mitjançant focus. El fanalet servirà de fons-escenari de totes les activitats públiques que es realitzaran al carrer, com poden ser el lliurament de regals dels reis mags, actuacions musicals, lectures de pregons...

El segon element és la «pancarta», plantejat per a carrers estretes i comercials, realitzada a base de tela i que es penja en paral·lel, en vertical, creant un nou cel, que tancarà de manera acollidora els carrers. Es proposen dos tons de blau i la neula torna a predominar, aplicada mitjançant serigrafia. I el tercer element és finalment la tradicional neula, de 45 cm de diàmetre i realitzada mitjançant un encuny mecànic. Les neules es penjaran als balcons i arbres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris