algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

La figura i l'obra de Jules Verne s'apoderen del Teatre del Mar

L'espai de Palma acull un cicle de teatre dedicat als més petits

El doctor Grimalt i els seus dos ajudants han decidit fer una gira mundial perquè els més joves llegeixin i coneguin l'escriptor francès Jules Verne. Amb l'ajuda del cervell de l'escriptor trobat a Formentera van explicant fragments de les històries més conegudes del francès. Del 6 al 15 de desembre, els tres integrants de Teatre de la Sargantana s'establiran al Teatre del Mar, estrenant la programació infantil d'aquest Nadal del centre, cicle que es perllongarà fins al dia 5 de gener.

«Els tres personatges intenten homenatjar Verne a la seva manera», va comentar Aina Cortès, una de les ajudants del doctor. Els dos ajudants «són bastant taujans però es nota que el seu treball els il·lusiona», segons Sergi Baos, l'altre acompanyant de Grimalt. L'obra es va representar, per primera vegada, en el 2000. Gairebé tres anys després, la companyia l'ha recuperat amb nous actors, qui han deixat la seva empremta personal en els personatges.

«El guió i la història és el mateix però la manera de crear és diferent», va dir Baus. Dirigida per Pere Fullana, l'obra ens propossa un viatge al·lucinant a través de les obres més conegudes del clàssic escriptor d'aventures com ara De la terra a la lluna, Viatge al centre de la terra, 20.000 llegües de viatge subamrí i Els fills del capità Grant.

«Es tracta d'un espectacle infantil amb pallassos però amb contingut», va afirmar Cortès. La finalitat d'aquesta representació és la d'aconseguir que l'al·lot s'interessi per la història i, també, per l'escriptor perquè, en el futur, es converteixi en lector. Per això, els tres actors es dirigeixen constantment de manera directa als espectadors. «Parlam de literatura i això significa interactuar amb els joves», va assegurar Cortès. Sense aquesta interacció, els al·lots es «perdrien».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris