algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Inaugurada a Madrid l'exposició que mostra la vida i l'obra de Robert Graves

Manuscrits originals i fotografies mostren la categoria poètica de l'escriptor anglès

70326

Familiars i amics de Graves que assistiren a la presentació de l'exposició.

IVÀN TERRASSA. Madrid.
El Cercle de Belles Arts de Madrid inaugurà ahir l'exposició Robert Graves, una vida de poeta, l'objectiu de la qual és mostrar les senyes d'identitat líriques i vitals d'un dels escriptors més importants del segle XX, fill adoptiu de Deià i autor de títols tan notoris com La deessa blanca o Els mites grecs. La mostra pot visitar-se fins al 29 de desembre.

L'exposició, comissariada per Aurora Sotelo, que ha comptat amb la col·laboració de la família Graves, el Govern balear, el Consell de Mallorca, els ajuntamens de Palma i Deià, la Fundació Robert Graves de Londres i el Grup Serra, fa un recorregut per la vida de l'escriptor anglès, des dels seus primers anys fins als darrers a la seva residència de Deià, envoltat de tota la seva família i un paisatge i unes gents dels qui sempre es declarà enamorat.

A l'acte de presentació, el conseller de Cultura del Govern, Damià Pons, recordà els «quatre grans noms literaris que han enriquit i s'han enriquit amb la bellesa de Mallorca: Rubén Darío, Jorge Luis Borges, Camilo José Cela i Robert Graves. Jo mateix tenc un record inesborrable de la figura imponent de Graves, amb una senalla penjada a l'esquena, comprant diaris al quiosc del passeig del Born».

Carme Feliu, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, i Francesc Sales, batle de Deià, es referiren amb admiració i agraïment a l'aportació de Graves a l'hora de donar a conèixer les meravelles de Mallorca per tot el món. El president del Grup Serra, Pere Serra, comentà que «Robert Graves, a més d'un gran poeta, era un gran mag. La seva magia omplí durant molts anys les terres i els turons de Deià». Serra anuncià que en breu vol editar un extracte de les obres completes de l'escriptor en llengua catalana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris