algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els antics miners de Mallorca es reuniren ahir a Binissalem

Després de la missa, l'acte continuà amb un dinar de germanor

T.ESCANELLAS.Binissalem.
Ahir tingué lloc a Binissalem la tercera trobada d'antics treballadors de les mines de carbó de Mallorca. Els actes consistiren en una missa celebrada a les 11.30 a l'església de Binissalem i un dinar de germanor a la 1.30 al Foro de Mallorca. Aquesta és la tercera trobada anual que es realitza i comptà amb un centenar d'assistents, l'edat dels quals oscil·lava entre els 55 i els 90 anys.

Des que entre els anys 1988 i 1992 es tancaren les mines de carbó de Mallorca, ubicades principalment a Lloseta, Alaró, Selva, Binissalem i Sineu, alguns d'aquests treballadors feia més de 20 anys que no s'havien tornat a veure. Per aquest motiu l'any 1999 es prengué la iniciativa d'organitzar la primera trobada a Lloseta i l'any següent a Selva, ja que la majoria d'aquests miners són residents als pobles on treballaven, tot i provenir en gran part de molt diversos pobles de la Península.

L'única nota negativa a la qual feren referència els miners fou que cada any troben més absències i que, pel que fa a les jubilacions, moltes foren forçades i en unes condicions econòmiques en ocasions precàries. Tot i així, la nota predominant fou l'alegria del retrobament i del record d'anècdotes passades. L'acte va transcórrer en un ambient molt cordial i amistós. Entre els assistents hi era el batle de Binissalem, Miquel Nadal, que gaudí de l'esdeveniment com un més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris