nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El geògraf Bartomeu Barceló rep a Barcelona la Creu de Sant Jordi

El president Pujol distingí 39 persones i 17 entitats


El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, presidí ahir horabaixa al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona l'entrega de les creus de Sant Jordi a 39 persones i a 17 entitats. Entre les personalitats distingides ahir per Pujol hi figurava el geògraf mallorquí Bartomeu Barceló.

El guardó, creat pel Govern català el 1982, té l'objectiu de premiar les persones o entitats que «hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat en el pla cívic i cultural». A l'acte també assistiren el president del Parlament, Joan Rigol, el «conseller en cap», Artur Mas, i el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. En el seu discurs, Pujol va defensar que Catalunya tengui una forta identitat i va afegir que les persones guardonades amb la Creu de Sant Jordi són les que han donat «força» a Catalunya.

A més de Barceló foren premiades durant aquest acte altres 38 persones i 17 entitats dels diferents àmbits de la societat, la cultura, el món empresarial i l'esport, entre d'altres, d'arreu dels Països Catalans. Pintors, escriptors, cuiners, metges, joiers o advocats, entre molts altres professionals i entitats associatives i agrupacions de diferent caire, foren reconeguts així per les seves respectives tasques, amb una distinció que guardona la tasca en defensa dels valors cívics i socials, que suposa un reconeixement en l'àmbit de la catalanitat.

El geògraf mallorquí ha estat guardonat «pel gran prestigi de la seva tasca acadèmica, que ha destacat en els camps de la investigació gogràfica, la geometria aplicada, la demografia i els estudis mediambientals, així com per la seva trajectòria d'assagista, periodista i col·laborador de diferents entitats culturals, sempre al servei de la cultura expressada en català», segons es posava de manifest des de la Generalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris