nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El Govern editarà el 2003 un volum sobre l'arquitectura gòtica de la Llonja

El llibre es presentarà coincidint amb una exposició sobre la feina de Toyo Ito

MARIANA DÍAZ. Palma.
La potent arquitectura que Guillem Sagrera va dissenyar per a l'edifici de la Llonja ha estat investigada per l'arquitecte madrileny Javier Vellés. El resultat del seu treball serà un llibre que editarà la Conselleria d'Obres Públiques en col·laboració amb el Ministeri de Foment. La publicació es presentarà a principis de l'any que ve, quan les estilitzades columnes gòtiques de l'interior de l'edifici contrastin amb les columnes de llum que ha dissenyat un altre arquitecte, el japonès Toyo Ito, de qui aquesta construcció del gòtic allotjarà una instal·lació i una exposició que ahir es va inaugurar a Barcelona al Convent de Sant Agustí amb presència del conseller Francesc Quetglas.

Tant el volum sobre la Llonja com l'exposició, en la producció del qual han intervingut Obres Públiques i l'entitat cultural Casa Àsia, responen a un objectiu de l'esmentada Conselleria: tancar amb un «esdeveniment important i significatiu el treball de promoció i divulgació de l'arquitectura contemporània que s'ha desenvolupat en els últims quatre anys amb debats, conferències i les exposicions sobre els arquitectes Rafael Moneo, Francisco Javier Sáenz de Oiza i Antoni Gaudí».

Així ho va explicar Jaume Carbonero, director general d'Arquitectura i Habitatge, organitzadora de tots aquests actes i trobades. Carbonero va afegir que per a la publicació, Javier Vellés ha fet «una anàlisi arquitectònica de la Llonja en la qual figuraran les mesures de l'edifici que no surten en cap document escrit, excepte al contracte, en el qual només es dóna l'altura». En aquella època, en la que no existia el sistema mètric decimal, els mesuraments es realitzaven amb vares de mesurar, per la qual cosa Vellés en farà una comparació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris