algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Balears impulsa com a Patrimoni de la Humanitat Sant Joan de Ciutadella

El Govern pren part a Madrid a una fira amb motiu de l'assemblea d'Icomos

J.N.Palma.
El Govern de les Illes participa des d'ahir a la Fira de Patrimoni Mundial de l'Estat espanyol. La mostra, tal com avançà Diari de Balears, s'organitza en el marc de la realització a Madrid de l'Assemblea Mundial d'Icomos, i en total hi prenen part més de cinc-cents participants d'arreu del món. A través de la fira es pretén donar a conèixer els béns inscrits a la categoria de Patrimoni Mundial de l'Estat espanyol i les categories que es volen promocionar en anys posteriors. Les illes balears han instal·lat un expositor que reuneix informació sobre les tres illes, encara que es fa un especial esment a les festes de Sant Joan de Ciutadella, única candidatura de l'estat a Patrimoni de la Humanitat com a bé immaterial.

La decisió sobre si es declara definitivament patrimoni de la Humanitat aquesta candidatura, acceptada pel comitè de la Unesco el passat mes de juny, és prendrà el maig de l'any que ve. És la segona vegada que un bé oral i immaterial opta a ser declarat patrimoni de la Humanitat, el primer que fou reconegut fou el Misteri d'Elx.

De Mallorca es mostra el projecte per a la reconversió en centre d'interpretació del Repoblament de Bellpuig a Artà. A l'acte inaugural han assistit el director general de Cultura, Pere Muñoz, i el conseller de cultura del Consell Insular de Menorca, Josep Portella. El director general manifestà el desig que «la presència a aquesta fira contribueixi a la definitiva declaració de les festes de Sant Joan de Ciutadella com a Patrimoni de la Humanitat, una candidatura que hem defensat amb molta energia i que fou aprovada per totes les comunitats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris