nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Miquel Tortell, recordat a la Seu pel 200è aniversari del naixement

La celebració de l'Any Tortell, amb motiu del 200è aniversari del seu naixement, visqué ahir un dels moments estel·lars amb un concert d'orgue a la Seu en homenatge a qui va ser organista titular de la Catedral de Mallorca durant 40 anys.

El concert va començar a les 19.30 hores a càrrec de Bartomeu Veny, actual organista titular de la Seu, i el programa incloïa obres d'autors europeus (Johan Sebastian Bach, Cesar Franck i Lefebvre-Wely) a la primera part i de compositors illencs (Bernat Julià, el mateix Bartomeu Veny i quatre preludis de Miquel Tortell) a la segona.

Abans de iniciar-se el recital, el pare Antoni Fullana recorda en unes paraules la figura de Miquel Tortell i la seva obra. Enguany se celebren 200 anys del naixement de Miquel Tortell a Muro. Als 21 anys ja era l'organista de la Seu, després de guanyar unes oposicions. A partir de llavors, ja ordenat sacerdot, dedicaria la seva vida al temple catedralici i, en especial, a la música.

Tortell aviat cobrà fama de ser un músic virtuós i a poc a poc s'anà estenent, entre els seus alumnes i els qui l'escoltaven, una llegenda de músic prodigiós. A més de ser un excel·lent intèrpret, Miquel Tortell té una abundant obra com a compositor, tant de peces per a orgue com de peces per a corals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris