nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

«Viu i deixa viure» fou el lema del Dia contra la sida a Balears

Un concert a Santa Ponça reuní 1.200 persones contra la síndrome

C.AGUSTÍN. Palma.
Amb un concert de pop-rock es va commemorar ahir a Balears el Dia mundial contra la sida. David Civera i els mallorquins Skyline i Mal Vici van ser els grups encarregats d'animar la vetlada d'ahir a la nit al poliesportiu Galatzó de Santa Ponça. El concert havia estat organitzat per la Conselleria de Salut i s'enquadrava en les activitats que al llarg de tot l'any i en especial l'1 de desembre intenten conscienciar l'opinió pública.

En aquesta ocasió la campanya es va centrar en dos temes: l'estigma i la discriminació, perquè es consideren especialment cruels per als afectats.

La Plataforma Taula per la Sida, que engloba nombroses organitzacions, com Metges del Món i el Consell de Joventut de Balears, llegí un manifest i disposà taules informatives amb preservatius i nombrosa documentació sobre el VIH.

En aquest manifest es va exigir l'educació sexual en tots els centres docents, com també la distribució regular i gratuïta de preservatius. Així mateix es va reclamar a les institucions que es pressioni l'empresa tant privada com pública per donar feina a persones infectades amb aquesta síndrome. Entre altres punts, es va denunciar que la població reclusa del nou centre penitenciari no accedeix a les mínimes condicions sanitàries. Margalida Buades, directora general de Salut, va assistir al concert, en el qual es va penjar la pancarta amb el lema de l'ONU «Viu i deixa viure». Aquest lema i diversos llaços es van poder veure al llarg de tot el dia d'ahir en diversos hospitals i edificis públics. Es calcula que unes 1.200 persones van assistir al concert, la recaptació del qual es destinarà a les diverses associacions que col·laboren amb els malalts i afectats per la sida.

S'ha de destacar que Balears és la primera comunitat pel que fa a infectats per VIH. A l'hospital de Son Dureta, per exemple, el 30% de despesa farmacèutica correspon a tractaments relacionats amb la sida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris