nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els Castellers de Mallorca s'alçaran demà al «Mundial» de Tarragona

Són la primera colla de fora de Catalunya a participar en el concurs

Les millors colles del món casteller s'aplegaran demà a la plaça de braus de Tarragona. Aquest concurs es ve celebrant des de l'any 1932, i és una singular actuació que culmina la temporada lluint de forma esplendorosa l'expansió geogràfica del fet casteller. En aquest sentit, per primera vegada hi participarà una colla de fora de Catalunya. Es tracta dels Castellers de Mallorca, de colors grana, negre i blanc. Com a clars favorits parteixen els castellers de Vilafranca i La Vella de Valls. En total hi intervendran 18 colles.

Fins a 150 illencs de colors grana, blanc i negre viatjaran a Tarragona. El més jove que pujarà serà Sebastià Amengual de cinc anys i el més gran Xicu Planells, amb 52. Set gralles i cinc tabalers componen l'acompanyament musical. Per Joan Alemany, president de Castellers de mallorca, l'esmentada actuació al principal «és un orgull, una satisfacció i una responsabilitat». Alemany destacà l'auge del món casteller a Mallorca, com també les «bones relacions» i, al mateix temps, la «sana rivalitat» que hi ha amb els Al·lots de Llevant, l'altra colla existent a Mallorca. Val a dir que ambdues colles en breu hauran de competir amb altres dues una de les quals s'anomenarà Joves des Raiguer.

Jordi Segura, cap de colla, avançà que tenen previst descarregar castells de la gamma alta de 7, com són un 5 de 7, un 3 de 7 aixecat per sota, i un 4 de 7 amb agulla. A més d'illencs, Castellers de Mallorca compta amb catalans, valencians i gent d'altres nacionalitats, com un jove de Finlàndia, un de l'uruguai i un italoargentí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris