cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

L'any Moll s'inaugura oficialment amb una proclama en favor de la llengua

La memòria del filòleg serví per senyalar el català com a vehicle per a la integració

91882

Moment de la conferència del Dr. Grimalt amb la taula de presidència.

25-12-2016P.B.

Una proclama en favor de la llengua com element vertebrador de la nostra identitat i com a vehicle d'integració i de convivència inaugurà a Mallorca l'any dedicat a l'insigne lingüísta menorquí Francesc de B. Moll. Totes les institucions, encapçalades pel president del Govern, Francesc Antich, estigueren representades a l'acte en el que es lloà la figura i obra de Moll com a «activista decidit» en favor de la llengua i com a «peça clau en la construcció del nostre pais».

El conseller de Cultura, Damià Pons, obrí els parlaments referint-se a la memòria de «don Francesc com un home sempre amb bona cara i molta feina que mantingué el mateix impuls que el seu mestre, el mossèn, possà en l'edició de la lletra de convit». Un punt de partida que serví per una exposició a la que destacà la necessitat de «continuar creant un futur digne per a la nostra llengua» i complir els reptes que es plantegen de cara al futur per a la nostra cultura i societat.

El president Antich prenguè el relleu en la paraula a Pons rememorant el lema de l'editorial: «però les aigües molles foraden les dures roques». Amb ell aludí a la personalitat de Moll i la seva «lliçó profitosa» quan individualment i en temps obscurs lluità en favor de la llengua per entrar en la situació actual i afirmar que «des de l'Estatut la normalització és feina de tots i la llengua ha d'arribar a tots els àmbits i racons de les Illes Balears».

A continuació el professor Grimalt inicià una conferència a la que a través de l'astrologia retratà la personalitat del lingüísta. L'acte es tancà amb la projecció del vídeo «el català, llengua d'europa» i la interpretació d'un petit repertori per part de la coral de la UIB que culminà amb La Balenguera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris