lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Cort atorga la llicència definitiva per a la construcció de can Salas

La biblioteca té tots els tràmits després de modificar-se el PGOU

El Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma concedí ahir la llicència definitiva d'obres al Ministeri d'Educació i Cultura per a la biblioteca de can Salas, llicència en virtut de la qual es pot procedir a l'inici de les obres pendents de construcció de la la biblioteca pública que serà la més important de les Illes Balears. Fins ara totes les obres fetes al solar s'havien realitzat gràcies a llicències d'obres parcials. Aquest és el darrer requisit que s'havia de menester per poder enllestir la biblioteca. El regidor d'Urbanisme de Cort, Rafel Vidal, va explicar que «en tot moment s'ha complit la legalitat i s'ha funcionat amb llicències provisionals mentre s'esperava la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana».

Vidal explicà que «és un exemple més de la col·laboració institucional que en matèria patrimonial hi ha entre Cort i el Govern, perquè aquesta és una infraestructura molt important no tan sols per a la Comunitat, sinó també per a la ciutat». La modificació del Pla General d'Ordenació Urbana es produeix perquè el Govern balear, que gestionarà aquest equipament, no volia que la biblioteca hagués de disposar d'aparcaments propis, ja que aquest espai es vol dedicar a emmagatzematge de llibres.

«Al centre històric sempre és obligatària la construcció d'aparcaments propis en els edificis, però en aquest cas s'ha fet la modificació amb celeritat, perquè és ben lògic que la biblioteca vulgui emprar l'espai com a magatzem». L'Ajuntament va ressaltar que «el que és ben clar és que en cap cas no es permetrà l'alteració de l'arcada renaixentista trobada al solar», que es va incorporar al projecte d'edificació d'un edifici que tindrà 4.800 metres quadrats repartits en cinc plantes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris