algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

L'artista Horacio Sapere exposarà les seves darreres pintures i gravats a París

La mostra s'inaugurarà el 24 d'octubre a la Galerie Furstenberg de la capital francesa

99162

Horacio Sapere, al seu estudi, exposa individualment a París.

25-12-2016

L'artista mallorquí nascut a Buenos Aires Horacio Sapere inaugurarà el pròxim 24 d'octubre una exposició a la Galerie Furstenberg de París. La mostra reuneix una sèrie de 15 olis, diverses pintures sobre paper i quatre gravats originals de la sèrie La chambre d'Arles. La mostra organitzada conjuntament amb la Ton Galerie de Bonn estarà oberta al públic durant dos mesos.

Per Horacio Sapere, que ha exposat la seva obra en ciutats com Madrid, Viena, Montreal, Quebec o Buenos Aires, entre altres moltes, una de les coses més importants d'aquesta exposició és «la possibilitat de tornar a París i, a més, fer-ho amb obres realitzades a Mallorca». Sapere va treballar fa uns anys a la capital francesa, on va realitzar una col·lecció de gravats.

En paraules del mateix artista, les obres que s'exposen a París són «una continuació de la idea d'espais compartits, en la qual hi ha una transgressió permanent de l'espai. Un espai real es converteix en un espai inventat, on els elements es confronten d'una altra manera i es fan pràcticament inhabitables». però, alhora, és «com fer una volta més a sèries com Interiors o Poet's Room, ja que aquestes estructures, a mesura que es van plantejant en exposicions, donaran les pautes que em seguiran», afirma. És el cas de la darrera exposició d'Amsterdam, on ja es plantejaven els espais modificats sobre suport fotogràfic. En bona part de l'obra més recent d'Horacio Sapere està impresa l'empremta de Van Gogh, del qual utilitza una iconografia que fa seva i la desenvolupa amb un llenguatge particular, fruit d'una obra de maduresa. «M'interessa un personatge tan iconogràfic com Van Gogh, un home a mig camí entre la bogeria desencadenada i una vida normal».

Al text que acompanya l'exposició, firmat per William Jeffett crític i comissari, aquest assegura que «el recent treball d'Horacio Sapere gira entorn de la intersecció de dues idees, que són essencialment de concepció espacial i lingüística.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris