cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

L'Estat vota a favor del programa marc d'investigació d'EU però puntualitza en les cèl·lules mare

Espanya va votar ahir a favor dels projectes específics del VI Programa Marc d'Investigació de la UE, encara que precisà una declaració de l'estipulat en la legislació nacional sobre la investigació amb cèl·lules mare embrionàries.

El Consell de Competitivitat aprovà els projectes específics per posar en marxa el Programa Marc, que inclouen una moratòria fins el 2003 per finançar amb fons europeus investigacions amb cèl·lules mare embrionàries.

El secretari d'Estat per a la UE, Ramón de Miguel, indicà que la delegació espanyola va fer constar en una declaració els límits inclosos en la seva legislació. A Espanya es prohibeix «la constitució d'embrions amb finalitats d'experimentació, segons el Conveni per a la protecció dels Drets Humans i de la dignitat de l'ésser humà respecte a les aplicacions de la biologia i la medicina».

Tanmateix, es «permet autoritzar, sota determinades condicions, la investigació o experimentació en preembrions no viables si es demostra científicament que no pot realitzar-se al model animal, si es realitza sobre un projecte degudament presentat i autoritzat per les autoritats sanitàries i científiques competents i si té lloc en els terminis autoritzats». A més, «quan tengui per objecte finalitats d'investigació o experimentació i prèvia aprovació de les autoritats públiques sanitàries i científiques, autoritza únicament l'obtenció i utilització d'estructures biològiques procedents d'embrions o fetus morts».

La moratòria acordada pels Quinze per a la investigació amb cèl·lules mare estableix que hi ha activitats que no es podran finançar amb fons comunitaris que són, entre altres, les dirigides a la clonació humana amb finalitats de reproducció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris