nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Suspensió dels actes del Divendres sant a tot arreu

El mal temps va obligar a suspendre la majoria d'actes prevists a tot Mallorca per al Divendres Sant. Així, a Pollença no es va poder viure una de les més tradicionals celebracions de la Setmana Santa mallorquina: el Davallament de la Creu per les escales del Calvari. La pluja i el mal temps pogueren més que la devoció dels pollencins i provocaren que no se celebràs un acte sempre envoltat d'una gran solemnitat.

Al voltant de les cinc de l'horabaixa, la junta directiva de les confraries que participen cada any a la processó, juntament amb l'ecònom i amb el rector de Pollença, decidiren la suspensió de tots els actes. Només s'oficiaren les accions litúrgiques de la passió i mort del Senyor a l'interior de l'església parroquial. El president de les confraries de Pollença, Sebastià Comas, explicava ahir que «no té gens de sentit fer aquesta celebració a l'aire lliure, amb el temps que ha fet tot el dia» i recordava que «des de fa 50 anys que jo particip en el Davallament, no record que s'hagi hagut de suspendre mai per culpa de la pluja».

La majoria dels pobles del centre i nord de l'Illa que tenien previstes representacions de davallaments i processons el vespre d'ahir, anaren decidint a mesura que avançava l'horabaixa la suspensió de tots els actes prevists a l'aire lliure. A Palma, el tradicional Via Crucis de Llorenç Moyà que té lloc a les escales de la Seu també es va suspendre, i es farà a finals d'abril o a començament de maig. D'altra banda, tampoc no va sortir la processó del Divendres Sant de Palma i només se'n va fer el Sant Enterrament, a l'església dels Socors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris