nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El 70% dels espanyols creu que cada cop hi ha menys desigualtat sexual

El salari és la principal causa de diferenciació entre homes i dones

Un total del 70'8 per cent dels espanyols creu que actualment existeixen menys desigualtats entre homes i dones a Espanya que les que hi havia fa deu anys, però el 46'3 per cent considera que les diferències entre ambdós sexes són bastant grans, segons el baròmetre del mes de febrer del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Mentrestant, només el 30'9 per cent dels ciutadans espanyols qualifica de petites les desigualtats entre gèneres. Concretament, els ciutadans espanyols consideren que les situacions més desfavorables per a les dones se centren, principalment, en els salaris (69'3 per cent), l'accés a llocs de responsabilitat a les empreses (67'3), a llocs de responsabilitat a la vida política (64'7), les perspectives de promoció professional (58'8), les oportunitats per trobar feina (56'6) i l'estabilitat en el lloc de treball (52'6).

La majoria d'espanyols (83'5) creuen que les dones es troben en igualtat de condicions amb els homes en l'accés a l'educació i un 5 per cent considera que el seu accés a l'ensenyament és millor que el dels homes. L'informe del CIS va ser realitzat entre el 23 i el 28 de febrer del 2002 mitjançant un total de 2.499 entrevistes realitzades a 168 municipis i 48 províncies, amb un suposat marge d'error de només dos punts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris