cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

L'aljub medieval trobat al baluard de Sant Pere s'integrarà al Museu

Una comissió del Consorci del MAMC visità les obres de l'edifici

L'aljub trobat a l'interior del baluard de Sant Pere, una impressionant construcció medieval que tornarà a ser reutilitzada en el segle XXI, va sorprendre els integrants d'una comissió del Consorci del Museu d'Art Modern i Contemporani (MAMC) que va visitar les obres despús-ahir al capvespre. En un recorregut per l'interior d'aquest recinte emmurallat, que neix amb vocació de convertir-se en un centre de referència de l'art contemporani a la Mediterrània, els visitants conegueren aquest espai, que fins aleshores havia romàs tancat al públic.

Les obres han permès la neteja de l'aljub, que es va trobar en el subsòl del recinte gràcies a les prospeccions arqueològics preceptives per a les obres. Originàriament l'aljub s'emprava per a l'aigua que proveïa els vaixells de la badia, i tenia una capacitat d'emmagatzematge de 35 milions de litres. La construcció, coberta amb una volta de canó, té unes mesures de 35x10x9 metres. L'equip d'arquitectes que ha dissenyat el MAMC l'ha integrat en el projecte i s'usarà com a sala multifuncional que podrà allotjar exposicions temporals, recepcions o activitats musicals, segons les necessitats. Serà, en definitiva, un dels espais més importants de l'edifici.

Entre el grup que va recórrer les obres i l'aljub hi havia Rafel Vidal, regidor d'Urbanisme de Cort; José Antonio Esteban, delegat de Dragados; Miquel Llabrés, propietari de Llabrés Feliu, que juntament l'empresa anterior feia part de la UTE que va guanyar el concurs d'adjudicació de les obres; Francisco Puig, directiu de Llabrés Feliu; Josep Ferrer, secretari del Consorci, i els arquitectes Luis García-Ruiz i Vicente Tomás, dos dels quatre arquitectes autors del projecte, entre altres.

Obres  
El dia 17 de gener al matí, en el baluard de Sant Pere, l'activitat que s'hi duia a terme donava testimoni de l'inici de les obres. Després de la signatura, a primera hora, de l'acte de replantejament, es donà el sus a les obres de construcció. En una primera fase es procedirà a la creació de les instal·lacions prèvies, moviments de terres, fonaments i muntatge de grues. El museu ocuparà una superfície d'uns 5.000 metres quadrats, dels quals uns 3.000 es dedicaran a sales d'exposicions i 2.000 més a exteriors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris