algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

La UIB distribueix en dues jornades els actes del Dia Mundial del Teatre

D'aquesta manera, espera superar la participació de l'any passat

La UIB tornarà a sumar-se enguany a la celebració del Dia Mundial del Teatre i de la Poesia, el dia 21 d'aquest mes, però amb menys entusiasme que en l'edició anterior, en què la manca de participació obligà a suspendre més d'una activitat. En aquesta, només es faran quatre actes. La directora del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat i organitzadora de la festa, Patrícia Trapero, explicà que «enguany no es farà una diada amb dotze hores plenes d'activitats teatrals, sinó que en farem algunes de puntuals entre aquest i dimecres de la setmana que ve». Amb aquest espaiament dels actes, Trapero confia que «els alumnes hi acudeixin bastant més que l'any passat».

A més, «els horaris de les activitats no es trepitgen, de manera que una persona pot assistir a totes, si vol», afegí. La diada començarà dijous a les 10.00 del matí a l'entrada de l'edifici Ramon Llull de la UIB amb un taller haiku, gènere poètic tradicional del Japó, a càrrec dels alumnes de filologia hispànica. La mateixa classe es repetirà a les 16.00 hores al Guillem Cifre de Colonya.

El mateix dia, el plat fort, segons la coordinadora, serà l'espectacle Músiques i lletres: les ratlles del món, «un recital poètic poc habitual», com va explicar Trapero, que tindrà lloc a les 12.00 a la sala d'actes de Son Lladó. A Músiques i lletres; les ratlles del món es recitaran poesies d'autors com Pere Corominas, Gabriel Ferrater, Jacint Verdaguer, Pere Quart i Salvador Espriu, entre altres. Per a això s'han creat cinc peces musicals especials que acompanyaran els diferents poemes. El darrer acte d'aquest dia és l'obra Tragèdies i comèdies de don Abili a l'Olimp, a càrrec de Valentí Pinyot, que es farà a les 15 hores a l'edifici Guillem Cifre.

El quart i darrer acte és l'únic que es farà fora del campus, concretament al Teatre Municipal, i serà dimecres dia 21. Es tracta del musical L'estrany cas del Doktor Jekyll i Mr, Hyde, de Morgana Teatre, a les 20.30 hores del vespre. L'espectacle està dirigit per Joan Ramon, cofundador amb Patrícia Trapero de la companyia, el qual fa una versió del relat d'Stevenson.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris