muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Una selecció dels «xafarders» mostra la cara crítica de Llorenç Moyà

Els originals de Pep Roig il·lustren l'exposició

T.GARCIES. Binissalem.
L'escriptor binissalemer Llorenç Moyà va deixar un valuós llegat popular que ara es rescata coincidint amb el vintè aniversari de la seva mort. Es tracta dels «xafarders», unes gloses que es publicaren al diari Ultima Hora des del 1977 fins a la mort de Moyà. Una selecció d'aquestes petites peces d'enginyeria literària i humorística es poden admirar des d'ahir al Casal de Can Gelabert de Binissalem. Les obres van acompanyades dels inseparables dibuixos de Pep Roig que les il·lustraren.

Precisament ahir, va tenir lloc al inauguració oficial de l'exposició que romandrà muntada a les Sales Florentines fins el pròxim 16 de novembre. Les obres que s'exposen són originals de les vinyetes que han estat donades per Pep Roig a l'Ajuntament.

Per definir les gloses, Roig destaca la duresa del llenguatge crític amb que es realitzaren però també el seu sentit divertit. Amb aquestes peces i una posterior recopilació es preveu editar un complet llibre. Com a continuació dels actes commemoratius avui la Casa Museu Llorenç Villalonga acull una conferència. A més, es té previst organitzar un col·loqui amb la participació de Pere Serra, editor i president del Grup Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris