algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Esperanza d'Ors mostra a Pelaires la seva versió del mite clàssic de Sísif

Once Sísifos y algunos suplentes és la proposta que l'escultora madrilenya Esperanza d'Ors du a la sala Pelaires de Palma a partir de demà i fins a començament de desembre, i en la qual reinterpreta el mite clàssic de Sísif des d'una perspectiva contemporània carregada d'ironia. Sísif fou condemnat pels déus a pujar una pedra fins al cim d'una muntanya, i des del qual pel seu propi pes la pedra tornava a caure. En aquest sentit, D'Ors posa en relleu que «Sísif és l'heroi absurd que és equiparable a l'obrer actual que fa mecànicament una tasca un dia rere l'altre».

La ironia de D'Ors es posa de manifest en el sentit que equipara «el mite de la pedra al mite de la pilota, d'aquí el títol de l'exposició», i presenta Sísif com si fos un més dels jugadors d'un equip de futbol que, segons l'artista, «també fan una feina absurda de ficar una pilota en una porteria una vegada i una altra i una altra». L'escultora, que treballa amb bronze i poliester mesclat amb pedra o amb marbre picats, realitza escultures de petit format, si bé considera que totes «són grans per si mateixes».

D'Ors se sent molt còmoda treballant amb un format de 2'25 metres, «l'emprat pels arquitectes des de l'antiguitat», perquè d'aquesta manera «en sortir al carrer pren una dimensió humana que s'acosta a la figura humana real». D'Ors, que ha treballat set dels mites clàssics grecs com ara Afrodita, Circe, Penèlope, Ícar, Prometeu, Sísif i Narcís considera que l'art «no ha de ser un simple element decoratiu i l'artista té l'obligació de reflexionar sobre allò que l'envolta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris