algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Batllori recordà a l'Estudi General Lul·lià els seus anys a Mallorca

L'historiador jesuita Miquel Batllori oferí ahir horabaixa a l'Estudi General Lul·lià una conferència inaugural de les celebracions del cinquantenari de la institució. Sota el títol «La Mallorca dels anys 40 que jo recordo» oferí un recorregut pels sis anys que l'il·lustre teòleg passà a la nostra illa. En el decurs de la conferència, l'historiador de 92 anys, recordà la seva experiència com a professor al col·legi de Montision i explicà algunes anècdotes.

Batllori, un dels màxims especialistes lu·lians, comentà que quan ell arribà a Mallorca en els anys 40 «hi havia molt poca activitat cultural i el que hi havia era una mica ranci». «Per aquella època, no s'havia aprofundit gaire, en l'estudi de Ramon Llull. El lul·lisme era molt llacunós», afegia. El pare Batllori explicava com va arribar a Mallorca, de la mà de Jordi Rubió, conegut del l'escriptor Miquel Ferrà. «A poc a poc, es va donar a conèixer més a Llull. Així arribà el Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana».

Després d'estar a Mallorca va viure a Itàlia, on va exercir com a professor i aprofundí en l'estudi de Llull. «A qualsevol biblioteca es podia trobar informació sobre l'estudiós» , afegia el conferenciant. El pare Batllori és medalla d'or de la Comunitat i doctor honoris causa de la UIB. L'acte va congregar nombrosos interessats en l'estudi Lul·lià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris