algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Bill Clinton partí sense passar per Petra

L'exmandatari i la seva filla Chelsea s'estimaren més gaudir d'una bona taula i de la mar

41236

Clinton sopà en un conegut restaurant del Port de Portals.

J.M.

Petra haurà d'esperar una altra ocasió. Ahir migdia l'expresident dels EUA, Bill Clinton, i la seva filla, Chelsea, abandonaren l'Illa després d'haver passat a Mallorca un cap de setmana més curt del que s'esperava. Amb una gran amfitriona, Cristina Macaya, l'exmandatari, en lloc de visites culturals s'estimà més gaudir d'una bona taula i de la mar mallorquina. Dissabte, després d'haver passat tot l'horabaixa a la residència Es Canyar, es decidí per un exquisit sopar a base de peix fresc al conegut restaurant Flanigan del Port de Portals. Un establiment al qual, segons reconegué Clinton al periodista del «Majorca Daily Bulletin», Jason Moore, hi anà per recomanació del rei d'Espanya, Joan Carles.

Sempre amb un tarannà del tot amistós i fent gala de la seva simpatia, Bill Clinton afirmà al periodista que «sempre que pugui tornaré a Mallorca», una terra a la qual tant ell com la seva familia explicaren que «estan encantats» després de lamentar no disposar de més temps per «visitar i conèixer un poc millor la seva bellesa». Després del sopar, que es perllongà fins a les 02.00 hores de la matinada i fou pagat pel mateixa Clinton amb la seva targeta de crèdit, l'expresident saludà nombroses persones que es trobaven al restaurant. Entre aquestes hi havia el rector de la Universitat, Llorenç Huguet, i el seu germà, el diputat Joan Huguet als quals l'expresident ja havia saludat a la seva arribada i reconegué d'immediat.

Ahir matí, fou la mar mediterrània la que captivà Clinton. Devers les 11.00 hores abandonaren la residència de Cristina Macaya per dirigir-se al Club de Mar i embarcar-se a bord d'un impressionant veler de nom Far out. El vaixell, precedit d'una lanxa de la Guàrdia Civil, es féu a la mar per repetir part del recorregut marítim que ja realitzà Clinton en la seva anterior visita a Mallorca amb el Fortuna, ara fa quatre anys. El veler tornà a Palma poc abans del migdia amb el temps just perquè l'exmandatari i la seva filla poguessin tornar a Es Canyar per canviar-se de roba i dirigir-se a l'aeroport de Son Sant Joan.

Clinton i la seva filla emprengueren el vol en direcció a Londres on Chelsea passarà uns dies mentre que el seu pare ofereix diverses conferències, entre elles una avui a Barcelona. A l'aeroport fou acomiadat per l'agent consular dels EUA, Tummy Bestard, qui manifestà que Clinton li havia promès que tornarien prest a Mallorca. Ara només manca saber si complirà la promesa. Potser encara hi hagi alguna expectativa que la visita a Petra per conèixer la terra del fundador de Califòrnia, fra Juníper Serra, es faci realitat. Per ara, Clinton es mostrà del tot a gust a Mallorca amb les persones que l'envoltaren i s'acostaven a saludar-lo, en alguna ocasió per demanar-li un autògraf.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris