muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El Govern projecta fer un centre tecnològic de disseny a Mallorca

El director de promoció industrial ho anuncià al Saló del moble

«El Govern de les Illes Balears té previst instal·lar a Mallorca un centre d'estudis tecnològics del món del disseny per donar cabuda a la demanda de formació que hi ha a l'Illa referent a aquest sector», explicà ahir el director general de promoció industrial de Govern, Bartomeu Oliver, en el transcurs de la inauguració del 1r Saló del Moble i la Decoració al recinte firal de fires i congressos. Bartomeu Oliver destacà que és imprescindible dotar les Balears d'un centre d'aquestes característiques que es dediqui a la formació de professionals i a la investigació perquè «no pot ser que les persones que vulguin estudiar i dedicar-se al disseny s'hagin de desplaçar a Barcelona o a Madrid».

Aquest centre estaria dotat, entre d'altres coses, de diversos programes de becaris que s'oferirien a empreses de decoració, construcció, interiorisme, disseny i moda d'arreu del món «i així en retornar podrien fer una bona feina». El director no detallà on es podria ubicar el recinte ni per quan està previst presentar-ne el projecte, però es mostrà molt preocupat per l'actual situació del disseny a l'Illa.

Els organitzadors de l'exposició, el director de Fires i Congressos, Mateu Crespí, i el president del Col·legi Oficial de Dissenyadors d'Interiors, Pere Lorente, mostraren posicions molt més optimistes i recalcaren la important funció dels dissenyadors en la millora de qualitat de vida de les persones i l'adaptació a les necessitats actuals.

Malgrat tot, Sampol declarà que el camí que han de prendre l'interiorisme i el moble a Mallorca passa per la rehabilitació dels espais existents i aquesta ocupa encara «una part petita del sector». L'exposició, que serà al recinte fins al 28 d'aquest mes, està formada per 200 empreses procedents de tota Espanya, cent de les quals són de les Balears. Els productes exposats es relacionen amb el mobiliari, la il·luminació, la decoració, l'interiorisme i tot tipus d'equipament per a la llar i, en total, ocupen el 2.600 metres quadrats del recinte firal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris